Food & Family, HILDE

In dit Food & Family project ga ik op zoek naar de tafelzwaktes van mijn dierbare familieleden. Samen met hen heb ik nagedacht over hetgeen hen bindt aan voedsel, een zekere keuken, specifieke bereiding, favoriete ingrediënt, smaak of plaats. Welkom bij deze hongerige serie van familieportretten.

 

Ze is de andere helft van De IJsboerkes, durft wel eens mee te zwaaien op Laat de Zon in je Hart en wordt door intimi leverancier van de allerbeste koekjeskoek genoemd. Volledig terecht overigens. Dat van dat zwaaien.

In tegenstelling tot wat de foto in eerste instantie doet vermoeden, is Hilde geen drankorgel dat op elk feestje mannen verslindt. We kunnen met z’n allen wel beamen dat ze graag een glaasje lust. En nog liever een tweede. Tijdens familiemomenten krijgt ze hierbij vaak de loyale steun van Lesley. Samen is alles beter, vinden ze immers.

Hilde is het type gastvrouw die graag nieuwe recepten uitprobeert wanneer ze gasten ontvangt. Tijdens picknicks met de familie slaagt ze erin te verbazen met vijf soorten wraps, gehaktballetjes, pastasalade en pain perdu voor de jongsten.

familieportret hilde

Met deze foto wilde ik een ondeugend randje toevoegen aan overigens een voor de rest onbesproken en keurige vrouw. Om die reden voegde ik het gevoel van een nachtelijk uur toe aan de scène en probeerde ik het vermoeden te creëren dat het koppel betrapt wordt in een compromitterende situatie. Het is ook het enige beeld in de volledige reeks waar een tweede personage mocht figureren – de kippen van mijn nonna buiten beschouwing gelaten. Hierdoor verandert de dynamiek in het beeld en versterkt het Hilde in haar wulpse rol in deze foto.

Santé.

img021