Food & Family, JOHN

In dit Food & Family project ga ik op zoek naar de tafelzwaktes van mijn dierbare familieleden. Samen met hen heb ik nagedacht over hetgeen hen bindt aan voedsel, een zekere keuken, specifieke bereiding, favoriete ingrediënt, smaak of plaats. Welkom bij deze hongerige serie van familieportretten.

 

John houdt van feestjes. Punt. En lekker eten. En drinken. Kijk, wie spontaan een noche cubana in hartje zomer organiseert, royale Bickyburgers tijdens een verjaardag serveert, in de kookgroep Cavalieri in Cucina zit en culinaire reizen maakt, een disco verjaardagsfeest houdt, en gasten tijdens elke gelegenheid verwent met ontzettend smakelijke glazen en borden, is een deler en een levensgenieter.

f&f-John-scherm-960-srgb

Wanneer ik de opname van John voorbereidde wist ik dat ik wilde verwijzen naar deze levenshouding, de manier waarop hij het leven wil delen met mensen die hem dierbaar zijn, de overvloed die hem zo typeert. Er gaat niet enkel lust en gretigheid uit in zijn appreciatie voor lekker eten; ook voor het leven. En dat werd hem twee keer geschonken. De dag na de fotosessie vierde hij zijn eerste verjaardag van John 2.0.

schets familieportretten John

Ik maak op voorhand graag een schets om ideeën te laten groeien en een plaats te geven; ook deze keer heeft het me geholpen. John en Alessio zijn op de dag van de opname bezig geweest om dit zelf te vertalen naar een erg sfeervol decor. Het was precies wat ik in gedachten had en sloot naadloos aan bij de ideeën die ik in de voorbereiding hierover had en in welke scène John plaats zou nemen. Bedankt daarvoor cavalieri, nóg gezelliger ging niet.

Fuzzy Concept had andere plannen op de avond van het portret. Hij verzorgde wel de mooie montage, Alessio maakte de beelden.

 

familieportret

prosciutto

italiaanse wijn

pasta

food family