Food & Family, ALESSIO GABRIELE

In dit Food & Family project ga ik op zoek naar de tafelzwaktes van mijn dierbare familieleden. Samen met hen heb ik nagedacht over hetgeen hen bindt aan voedsel, een zekere keuken, specifieke bereiding, favoriete ingrediënt, smaak of plaats. Welkom bij deze hongerige serie van familieportretten.

 

“Alle soorten vlezen”.

Sommige uitspraken blijven een mens achtervolgen. En dat is maar goed ook. Deze vormde de basis voor het portret dat ik van Alessio maakte. Voor het eerst in de reeks wordt het model zelf het gerecht of het ingrediënt. De bereiding is eenvoudig, het vlees mager. Enkele jaren geleden was Alessio nog een overtuigd vegetariër; vandaag zet hij maar graag zijn tanden in een schijf gerijpte prosciutto en begint hij al helemaal te watertanden bij de aanblik van een barbecue vol arrosticini.

familieportretten

Er was weinig twijfel over de locatie van deze opname; wanneer ik het Alessio voorstelde ging hij meteen akkoord. Het is een koolzwarte verwijzing naar het mijnverleden in onze familie. We groeiden op in de schaduw van de mijnschachten waar de verschillende cités zich rond hebben gevormd. Vandaag staat het nog steeds symbool voor de migratiegeschiedenis binnen vele families. Wie goed kijkt, ziet op sommige dagen de trots rond de flanken van de terril hangen. Wie wij zijn, en zullen worden, heeft ook hier haar wortels. Een moreel erfgoed dat denken en voelen richting geeft.

Als een mantel die moet beschermen wat dierbaar is, draagt Alessio graag de voornaam van onze nonno met zich mee. Als een antwoord op vragen die moeilijk te stellen zijn.

Met deze foto brengen we een kleine hulde aan hem. En aan iedereen die land en leven liet.

Alle soorten mensen.

 

Fuzzy Concept had kleine oogjes maar tekende opnieuw present op deze koude novemberochtend en maakte deze bijzonder sfeervolle clip.

10937354_10152999268376740_1790314031_n

10934568_10152999268456740_767577091_n