Food & Family, LESLEY

In dit Food & Family project ga ik op zoek naar de tafelzwaktes van mijn dierbare familieleden. Samen met hen heb ik nagedacht over hetgeen hen bindt aan voedsel, een zekere keuken, specifieke bereiding, favoriete ingrediënt, smaak of plaats. Welkom bij deze hongerige serie van familieportretten.

 

Omdat ze het thuis ook altijd voor het zeggen heeft:

“Als eega was dit niet de eerste keer dat ik voor zijn lens verscheen. Deze fotosessie was een uitdaging, ook voor mij. Degenen die me kennen weten dat de geur van versgebakken cake vaak in huis hangt. Het bereiden van taarten, cakes en muffins werkt rustgevend, bijna therapeutisch. We waren er dus vrij snel uit: chocolade en zoetigheid vormden het concept.

Maar ons eerste idee van de taartenfee in een bos te midden van zelfgebakken taarten ging volledig de mist in: de locatie bleek lastiger dan voorspeld en het vooropgestelde idee was moeilijker in beeld te brengen dan vooraf ingeschat werd. De foto’s waren voor Jody niet goed genoeg en dus werd er gewerkt naar een tweede sessie: een feestelijke taart, een binnenlocatie en weg met het idee van de suikerfee. Iets feestelijker, iets meer ‘glamour’, de sweetie en de sweets aan dezelfde tafel.”

FF-sjabloon-web3

De locatie moest huiselijk zijn en tegelijk ruim. Het moest de kans bieden ideeën te laten wisselen en gebruik te maken van meubilair en allerlei accessoires. Bij Donum vonden we de gastvrijheid, een enorme bereidwilligheid en voldoende ruimte en ingerichte salons om ons ding te doen. Alles ingeblikt in een uur en comfortabel zittend op een zacht tapijt, waren zowel fotograaf als model tevreden. Dank je wel, Donum Hasselt!

 

 

taart

taart

familieportretten

suikertaart

familieportretten

lesley familieportret

donum hasselt

lesley familieportret