Food & Family, LISA

In dit Food & Family project ga ik op zoek naar de tafelzwaktes van mijn dierbare familieleden. Samen met hen heb ik nagedacht over hetgeen hen bindt aan voedsel, een zekere keuken, specifieke bereiding, favoriete ingrediënt, smaak of plaats. Welkom bij deze hongerige serie van familieportretten.

 

Maak kennis met Lisa, de jongste telg uit deze reeks. Ze is lange tijd ook de jongste in de familie geweest; vandaag is ze vooral het favoriete speelgoed van mijn dochters en hun neefjes. En terecht: op familiebijeenkomsten of vakanties ontfermt ze zich op een bovenmenselijk geduldige manier over haar kleinste neefjes en nichtjes.

Ik wilde Lisa graag op een ietwat speelse manier vastleggen. In de begingeneriek van de film Le Fabuleux Destin d’Amélie Poulain zit een kort fragmentje waarin de jonge Amélie aardbeien van haar vingers eet. De film zit barstensvol met sfeervolle beelden, maar ik gebruikte dit stukje als basis om het beeld verder aan te vullen. Ik probeerde een gedateerde setting te creëren, zonder daarbij te vervallen in een te trendy vintage sfeer. Bovendien, en dit vond ik knap lastig,  moest ik ervoor zorgen dat de foto toch nog in de reeks blijft passen en niet te veel zou afwijken. Ik weet eigenlijk nog steeds niet of dat gelukt is.

familieportret

In Kringwinkel Okazi vond ik het kleine, hoge tafeltje en oude houten fotokaders waarin ik vroegere Fanta-advertenties kon ophangen. Voor het behangpapier ben ik terechtgekomen bij Swiet, waar je keuze hebt uit honderden rollen behangpapier, vintage meubels maar bovenal goed advies krijgt.

Zonder protest en op commando een halve kilo druiven naar binnen werken, een subtiel streepje make-up aangebracht door haar mama, het toevallig uitgekozen maar uiteindelijk perfecte golfje dat ze droeg en de immer vrolijke en ontspannen glimlach: ik beken dat Lisa het me wel erg gemakkelijk heeft gemaakt.

 

familieportretten, druiven, fanta

druiven fanta vintage

vintage druiven fanta

druiven tafel