Food & Family, RUDY

In dit Food & Family project ga ik op zoek naar de tafelzwaktes van mijn dierbare familieleden. Samen met hen heb ik nagedacht over hetgeen hen bindt aan voedsel, een zekere keuken, specifieke bereiding, favoriete ingrediƫnt, smaak of plaats. Welkom bij deze hongerige serie van familieportretten.

 

De groentetuin van mijn ouders is een belangrijke herinnering uit mijn kindertijd. Zij zijn er absoluut gepassioneerd mee bezig en investeren veel tijd en energie in het verzorgen van de zaailingen en de groenten tijdens het seizoen. Bovendien, en dit is de enige waarheid, maakt mijn moeder de lekkerste gerechten gereed en is de rijkdom van hun groentetuin vaak terug te vinden aan de eettafel, in de beste bereidingen en combinaties en met extreem diepe smaken en kleuren.

Voor mij was het dan ook redelijk voor de hand liggend om zowel voor mijn vader als mijn moeder een concept uit te werken waarbij ze in contact staan met deze passie. En om eerlijk te zijn, in een aangepaste versie had het ook mijn moeder kunnen zijn die aan deze tuintafel staat. Ik moet zeggen dat ze wel een beetje jaloers was op mijn vader om daar te mogen poseren, in de tuin waar zij zo trots op is. Ze was enorm waardevol tijdens de fotosessie en we dresseerden samen de tafel, probeerden er evenwicht in te brengen en het visueel aantrekkelijk te maken. Ik hoop dat dit gelukt is.

portret rudy

Om deze foto te maken, moest ik komaf maken met een probleem van perspectief. Om de tafel, en alles wat erop lag zo goed mogelijk in beeld te brengen, moest ik de foto vanop enige hoogte maken, en vanop de juiste afstand.

Trouwens, de tafel is handgemaakt door mijn vader. Ik zeg het je, een echte vakman! Na de fotosessie trokken we een heerlijke fles rode wijn open en schoven we aan tafel. De groenten baadden in het water van de borden en schitterden in de zon, dus ik maakte gauw nog enkele hapklare beelden.

 

 

food and family portrait

food-2

food

food-3

food-4