Heempark Genk

Het groene hart van Genk, werkterrein van het B-team en epicentrum van educatief-ecologische projecten. Dat is wat medewerkers en vrijwilligers elke dag van het Heempark maken.

In het voorjaar van 2015 kreeg ik de kans om gedurende verschillende weken de vele activiteiten en gebeurtenissen in en rond het Heempark vast te leggen. Het sociale en duurzame kader waarbinnen alles plaatsvindt zorgt voor mooie ontmoetingen tussen VELT-vrijwilligers en BUSO Kids-leerlingen, begeleider en jongeren die op woensdagnamiddag een wilgenkamp bouwen, vrijwilligers en klasgroepen die hun broodje komen bakken of eropuit trekken op zoek naar blaadjes en beestjes. Enthousiasme is het codewoord.

De stad Genk speelt een belangrijke rol in de uitbreiding van het bijenbestand. Het lanceerde in 2014 al het Bijenplan en werkte in 2015 verder aan activiteiten zoals Iedereen Bijeen. Het plan omvat een brede samenwerking met wijken, imkers, scholen, horeca en bijenambassadeurs met het Heempark als centrale speler.

Hoe groot kan iets worden wanneer het er echt toe doet en je iedereen bijeen krijgt? Het verleidde bevoegde schepen Joke Quintens al vaker tot het gebruik van de hashtag #samenstadmaken, en dat kan alleen maar terecht genoemd worden.

Een klein overzicht uit de vele beelden:

Heempark

moestuin

tuinieren met leerlingen

tuinieren met leerlingen

Heempark

Heempark

Heempark-5

bijen

Heempark broodbakken

Heempark broodbakken

Heempark

Heempark

Heempark wandelen

composteren

iedereen bijeen

iedereen bijeen

Heempark

heempark genk

schepen joke quintens