Documentaire huwelijksfotograaf | fotofilm

In reportagewerk wil ik mijn onderwerp zo dicht mogelijk benaderen, zowel in emotie, interactie als beleving.  Op die manier streef ik ernaar het geheel eerder vast te leggen van binnenuit dan observerend vanaf de buitenkant. Ik heb een erg grote passie voor zwart-witfotografie, voornamelijk in reportagewerk. Het was mijn eerste kennismaking met fotografie die me wist te raken.

Enkele van mijn favoriete fotografen (Sébastien Van Malleghem [Belgische top!], Vivian Mayer, Mary Ellen Mark, Sally Mann, Cartier-Bresson) inspireren enorm en slagen er in bijzonder krachtige beelden uit te werken in zwart-wit.

Als huwelijksfotograaf zoek ik altijd naar emotie, compositie en moment; met zwart-witfotografie geloof ik erin meer het verhaal en de intensiteit van een moment te kunnen benadrukken. Het is mijn diepste overtuiging dat dit de betrokkenheid met het beeldverhaal vergroot en het de mooiste manier is om een documentaire en reportage te benaderen. Kiezen voor zwart-wit is tegelijk niet kiezen voor trends.

Wil je meer zwart-wit documentairewerk zien, bekijk dan de reeks The Kids Are Alright, waarin ik het leven van mijn kinderen vastleg en met bijzondere beelden mijn en hun verhaal probeer te vertellen.

huwelijksfotograaf