Over

fotograaf jody steyls

 

Fotograaf zijn bepaalt de manier waarop ik mijn omgeving beleef om het vervolgens in eigen taal en stijl vast te leggen. Ik wil je huwelijk observeren en documenteren met krachtige en bijzondere beelden.

Ik geloof graag dat ik fotograaf ben van het organische beeld en dat de visuele taal uitdrukt hoe ik kijk en wat ik zie. 
Het is een bevrijdende manier van werken
die ik graag afwissel met technische productopnames, voornamelijk van eten en drinken. Hierin vind ik een andere kant van mijn creativiteit terug en streef ik ernaar een scène op mijn wijze zo aantrekkelijk mogelijk vast te leggen.

Ik ben het gelukkigst bij hen.

————

Dit zijn mijn bouwstenen, al de rest is in transitie:

 

the kids are alright

[Kinderen]  ik ben bezig het leven van mijn dochters in te kaderen. Uiteraard ben ik betrokken als onderdeel van het gezin. Zo zullen er foto’s zijn waar zij duidelijk in dialoog staan met de fotograaf, hun vader. Het uitgangspunt is echter om vast te leggen wat er gebeurt; de interferentie die ontstaat door mijn dubbele rol, creëert een dubbele laag in het verhaal.

Bekijk de reeks hier.

fotograaf jody steyls[Fotografie]  alles begint met een analoge camera die je van je vader gebruikt. Eentje waarmee je je lief vastlegt. En waarvan je de negatieven in je badkamer ontwikkelt, afdrukt en fixeert. Natte vingers. Lief en camera nog steeds binnen handbereik.

 

fotograaf jody steyls[Muziek]  er bestaat geen mooiere intro op muziek dan een vinylplaat uit de hoes halen, het op de draaitafel leggen en wachten op het moment dat de naald is gezakt en enkele krakende seconden de plaat inleiden.

En de stilte achteraf.

fotograaf jody steyls[Natuur]  ik doe het om mezelf aan de berg te meten, die tochten maken. En om me te blijven verbazen over zoveel pure schoonheid, zo hoog en daarginder. Het gaat over impact in je hoofd en in je hart. Over leegmaken en vullen.

fotograaf jody steyls[Eten & Drinken]  ik slinger tussen thee en koffie en drink ze beide. Op elk moment van de dag trouwens.

 

 

 

 

 

 

 

Wie er geen genoeg van krijgt of snel meer wil zien:

Facebook  |  Instagram  |  Twitter

we doen het voor de hartjes