Over

fotograaf jody steyls

Fotograaf zijn bepaalt de manier waarop ik mijn omgeving beleef om het vervolgens in eigen taal en stijl vast te leggen. Ik beleef je huwelijk van binnenuit en dichtbij en zal het documenteren met krachtige en bijzondere beelden. Stuur me een bericht als je hier vragen over hebt.

Men zegt me dat ik op een erg organische manier te werk ga en intuïtief mijn onderwerp benader en fotografeer. Ik geloof dat ook; het helpt me om me uit te drukken in een visuele taal die vertelt hoe ik kijk en wat ik voel.
Het is een bevrijdende manier van werken
die ik graag afwissel met technische productopnames, straatfotografie en portret. Hierin vind ik een andere kant van mijn creativiteit terug en streef ik ernaar een scène op mijn wijze zo aantrekkelijk mogelijk vast te leggen.

Ik ben het gelukkigst bij hen.

————

*** Dit zijn mijn bouwstenen, al de rest is  in transitie ***

the kids are alright

[Kinderen]  ik ben bezig het leven van mijn dochters in te kaderen. Uiteraard ben ik betrokken als onderdeel van het gezin. Zo zullen er foto’s zijn waar zij duidelijk in dialoog staan met de fotograaf, hun vader. Het uitgangspunt is echter om vast te leggen wat er gebeurt; de interferentie die ontstaat door mijn dubbele rol, creëert een dubbele laag in het verhaal.

Bekijk de reeks hier.

fotograaf jody steyls[Fotografie]  alles begint met een analoge camera die je van je vader gebruikt. Eentje waarmee je je lief vastlegt. En waarvan je de negatieven in je badkamer ontwikkelt, afdrukt en fixeert. Natte vingers. Lief en camera nog steeds binnen handbereik.

fotograaf jody steyls[Muziek]  er bestaat geen mooiere intro op muziek dan een vinylplaat uit de hoes halen, het op de draaitafel leggen en wachten op het moment dat de naald is gezakt en enkele krakende seconden de plaat inleiden.

En de stilte achteraf.

fotograaf jody steyls[Natuur]  ik doe het om mezelf aan de berg te meten, die tochten maken. En om me te blijven verbazen over zoveel pure schoonheid, zo hoog en daarginder. Het gaat over impact in je hoofd en in je hart. Over leegmaken en vullen.

fotograaf jody steyls[Eten & Drinken]  ik slinger tussen thee en koffie en drink ze beide. Op elk moment van de dag trouwens.