Food & Family

In deze reeks familieportretten ging ik op zoek naar de tafelzwaktes van mijn dierbare familieleden. Samen met hen heb ik nagedacht over hetgeen hen bindt aan voedsel, een zekere keuken, specifieke bereiding, favoriete ingrediënt, smaak of plaats.

 

Er werd nagedacht over het concept van het portret en hoe bepaalde voorkeuren en interpretaties vertaald zouden worden naar één beeld. Ideeën evolueerden. Bonte en drukke schetsen werden uitgeklede foto’s. Soms letterlijk. Uiteindelijk slaagden we er altijd in om de focus op de juiste elementen te laten vallen; zowel naar sfeer, locatie als gebruikte ingrediënten.

 

Het project dwong me anders te kijken naar beeld, licht, compositie en inhoud. Sommige foto’s stelden specifieke eisen en dan is het geweldig dat de modellen helpen opbouwen of volledig zelf aan de slag gaan. Voor geduld, toewijding, rugpijn, vuile keukens, blote billen en koude tepels verdient iedereen sowieso een radijsje en een komkommer. Fuzzy Concept a.k.a. Luchtwerk was erbij wanneer het hem zinde, en dat is prima; bedankt voor de mooie BTS-clips.

 

Het is altijd fijn om feedback te krijgen. Aarzel dus niet om een bericht te sturen, deel gerust je gedachten en interessante opmerkingen. Be cool & play nice.

 

Lees zeker bij elk portret het verhaal door op de foto te klikken.

 

familieportret

familieportret

familieportretten

familieportretten

150713-FFHILDE-0027-56-bewerkt 1000px