The Kids Are Alright

De volledige & chronologische weergave van de docureeks The Kids Are Alright is hier terug te vinden. Van 10.02 tot 10.06 wordt een selectie van deze beelden tentoongesteld in de buitengewoon mooie tentoonstelling YOUNG FOREVER van het CCHA.


Eind 2015 ben ik begonnen met het documenteren van het leven van mijn dochters. Mijn doel is om buitengewone beelden te maken van alledaagse scènes. Er is geen regie; de kinderen beleven hun realiteit en worden getoond zoals ze zich aan mij tonen, zoals ik ze zie. Ik volg ze terwijl ze opgroeien en veranderen, worstelen, vallen, opstaan en zichzelf opnieuw opbouwen.

the kids are alright

Ik ben niet alleen de fotograaf van deze docureeks, ik ben ook de vader van de kinderen die ik vastleg. Als vader ben ik vaak aanwezig en krijg ik toegang tot intieme momenten. Als fotograaf sta ik klaar om vast te leggen wat me raakt en wat deze meisjes me geven. Die dubbele rol is impliciet aanwezig en zorgt soms voor een sterke interferentie. De grens tussen beide rollen is dun; een keuze maken soms ongemakkelijk.

the kids are alright

Wanneer je inzoomt, zie je fragmenten van alledaagse gezinssituaties, ze staan stil bij het moment. Snap. Wanneer je uitzoomt wordt een verhaal verteld over groter worden, over ontpoppen. In een latere fase zal dit levenslang project een getuigenis uit het verleden zijn. De manier waarop hun leven loopt, en dat van hun ouders, bepaalt ook de inhoud en de vorm van deze serie.

the kids are alright